Jannicke Nielsen Bakken (Oslo GK) vant sin første seier i NM seniorklasse (spillere fra 50 til 59 år). Hun slo regjerende mester Ingrid Martens (Nordhaug GK) med åtte slag.

Også i dameklassen i individuell Senior-EM på Royal Golf Bled-banen i Slovenia leverte Jannicke og Ingrid gode resultater. Begge klarte cutten, og Jannicke endte blant topp fem.

Jannicke hadde runder på 76-89-77, og endte på +26. Det var 10 slag bak vinneren av det europeiske +50-mesterskapet, Macarena Campomanes, men bare 2 slag fra 3 plassen. Ingrid Martens fra Nordhaug GK kom på 34.-plass.

Begge damene er meritterte både nasjonalt og internasjonalt gjennom flere tiår. De er gode treningsvenninner og tilbringer mye tid sammen på ToppGolf og Nordhaug GK.

Jannicke ble, i en alder av 13 år, medlem i Oslo GK. Det var hennes foreldre som inspirerte henne til å begynne med golf. Hennes far, i en alder av 91år, spiller i dag fremdeles aktivt golf på Oustøen Country Club. Jannicke begynte å spille turneringer allerede i 14 års alderen og kom raskt på landslaget. Det var knapt damespillere på den tiden, og 16 år gammel vant hun NM junior og NM senior da hun var 18 år – da med 12 i hcp. I dag er nivået mye høyere.

 

Videre gikk reisen til Rollins College i Florida, der hun fikk golfstipend etter 1 år. Det var en mindre, men meget god skole, og dermed var det mye enklere å komme på laget. Dette gav Jannicke en unik mulighet til å kombinere utdannelse og golf. Jannicke har aldri hatt ambisjoner om å bli PRO. Hun visste at hun ikke var god nok. I Norge på den tiden var det ikke tilrettelagt for gode spillere med ambisjoner og potensiale, å kunne leve av sporten.

I USA er trener mer som en coach, der treningsformen er en kombinasjon av veiledning, motivering og læring, der hver elev blir behandlet og sett på som selvstendige individer. Man blir lært opp til å ta bevisste veivalg gjennom en kombinasjon av teori og personlig utvikling. En læringsmetode Jannicke virkelig satte pris på og som har bidratt til hennes gode resultater. Denne lærings- og undervisningsformen fant hun, etter anbefaling fra ToppGolf, i sin nåværende PRO, Mark Davies.

Mark Davies er en av de ledende golftrenere i Norge siden han kom tilbake i 2006. Hans lidenskap er å hjelpe folk til å utvikle og forbedret sitt spill samt nå sine mål. Mark har trent Espen Kofstad i 5 år, og i løpet av denne perioden har Espen fått European Tour kortet to ganger, og i 2012 vant han European Challenge Tour. Anerkjent for sine trenerprestasjoner på elitenivå, samt hans bidrag til den økende interessen for golf, ble Mark ble tildelt “Advanced Professional status” fra britiske PGA.

Mark har alle de egenskapene Jannicke mener en god coach bør ha. Han er helt unik med sin tilstedeværelse, engasjement og egenskap til å se hver individuelle spiller, uansett nivå. Mange av Jannickes venninner har også stor glede av å trene med han. Han er tilgjengelig morgen som kveld hele året, og tilpasser seg alltid.

I tillegg han har trener erfaring med en Europa-Tour spiller og vet hva det handler om, når det gjelder, både mentalt og golf teknisk.

Jannicke må alltid rapportere tilbake til Mark etter hver turnering. Hva var bra? Hva var mindre bra? Forstå sammenhengen og årsakene og hva som skal rettes på til neste slag. Det er viktig å ta vare på de gode slagene. Kjemien må også stemme. Dialogen må være god. Det er mye fokus på å takle presset, samt kunne prestere når man er sliten. Man må øve på å være stresset når man ligger bra an i en turnering. Jannicke har trent med Mark siden 2016. 2 år inne på vinteren og i år har treningene også foregått på bane. Da får man mulighet til å trene på slag man kun kan trene på ute. 9 hulls banen på Nordhaug med 7 par 3 hull og 2 par 4 hull er meget godt egnet til nettopp dette.

 

Jannicke fikk det hun definerer som golfkrise, i en alder av 40 år, og det skjedde mye i livet hennes. Hun endret yrkeskarriere fra siviløkonom til akupunktør og ble nr. 10 i NM. Da tenkte hun at det kanskje var mulig å bli enda bedre, men det måtte vente.

Familien består av 3 barn (15, 19 og 22 år), hunder og mann. 51 år gammel dro Jannicke på fotball leir med datteren. Hun tok med seg golfkøllene og spilte med en annen forelder som hadde et sterkt konkurransegen. Dette vekket noe hos Jannicke og hun kjente den indre drivkraften og suget etter å spille turneringer igjen. Da satte hun seg noen mål og laget 3- og 5-års planer. Utfordringen er selvsagt å få tiden til å strekke til. Henne store lidenskaper er akupunktur og golf. Hun drives av å lære nye ting, utvikle seg. Man blir aldri ferdig utlært og kan alltid bli bedre.

De gode golfvenninnene, Ingrid og Jannicke, er både treningspartnere og konkurrenter. De snakker sammen og veileder hverandre gjennom hele runden. Golf er en ensom individuell treningsform, så må ha glede av samt like å trene mye og alene. Ingrid og Jannicke bistår hverandre, og setter seg sine mål. Neste mål er Senior EM-lag. For å holde treningsmotivasjonen oppe til vinteren satser de på Sr Spanish Open i februar 2019, samt Sr. EM individuelt og Sr. British Open.

Treningsmulighetene på ToppGolf og Nordhaug golfbane gjør det mulig for Jannicke å trene gjennom hele året. Jobbe mot å kvalifisere seg for SR US Open i 2020!